fredag 16 december 2011

julfest 15/12

husbandets jobb bjuder alltid med "respektive" då det är dax för julfest!
för 3:e gången fick vi laga maten själva innan vi fick sitta ner o äta. mycket trevligt *gillar*
i år var vi på Restaurangakademien


snart inne i värmen


havtornssorbet


mera efterrätt


vinprovning


förrätt - Kungskrabba, pilgrimsmussla, blåmussla med chiliaioli, syrad gurka och skaldjursvinegrette samt Sotad o lättrökt fjordlax med terrin på mandelpotatis, senap o pepparrotsdressing


varmrätt - Helstekt kalvytterfilé med saltbakade morötter, jordärtskockor och jordärtskocksås, rökt sidfläsk, champinjoner och smålök i portvinssky


efterrätt - Havtornssorbet med mörk och vit chokladcréme och vaniljkokta aprikoser (jag var med o lagade efterrätten)


borden


ett fint diplom fick vi med oss hem, förutom de käcka förkläden vi hade på oss

2 kommentarer:

  1. Nä nu har du krökat för mycket på julfesten ;-) Du har skrivit "Helstekt kalvytterfilé med saltbakade morötter, jordärtskockor och jordärtskock,". Varför jordärtskockor och jordärtskock? Puzz

    SvaraRadera
  2. hahaha, jordärtskockSÅS ska det juh stå *flinar* thanx :)

    SvaraRadera